Fietsenmaker

Fietsenmaker

Bij Berry Bikes beschikken we over een open werkplaats met maar liefst 4 werkplaatsen. Wij voeren hier alle soorten fietsreparaties en fiets onderhoud uit aan bijvoorbeeld banden, verlichting, kettingen of slagen in het wiel. We geven aan elk type en merk fiets onderhoud, of dit merk nu wel of niet op onze website staat, of u de fiets wel of niet bij ons gekocht heeft, u kunt altijd bij ons terecht.

Ook uw elektrische fiets kunt u bij ons laten repareren. U kunt uw fiets accu laten testen of elektrische problemen laten oplossen. Dus ook uw e-bike is bij ons in goede handen.

Als u uw fiets ter reparatie brengt zorgen wij dat deze binnen 24h weer voor u klaarstaat. Wij hebben altijd een gratis leenfiets ter beschikking en een kleinigheidje proberen wij op te lossen terwijl u wacht. Een fiets voor reparatie mag u brengen zonder afspraak, maar als u wilt wachten neem dan van te voren even contact op met onze werkplaats. Dat voorkomt onnodige wachttijden in drukke periodes.

 
Fietsenmaker

Bij normaal gebruik is het voor uw fiets goed om hem minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten geven. Zo’n jaarlijkse servicebeurt verlengt de gebruiksduur van uw rijwiel aanzienlijk. Bij veelvuldig gebruik is het verstandig om dit vaker te laten doen. Stem met de fietsenmaker af wat voor uw fiets de beste frequentie zal zijn.

We controleren uw rijwiel op zichtbare en minder zichtbare gebruiksschade. Als we daarbij onvoorziene dingen tegenkomen aan uw fiets, wordt u altijd gebeld en overleggen wij vooraf met u of dit gerepareerd moet worden, en natuurlijk wat de kosten daarvan zullen zijn.

Onderhoud deels zelf

Natuurlijk kunt u ook zelf deels onderhoud aan uw fiets uitvoeren. Zo is het aan te bevelen om regelmatig uw fiets schoon te maken. Werk van boven naar beneden en vergeet ook niet onder de spatborden te kijken. Spoel uw fiets goed af, maar gebruik daarbij geen krachtige straal of hogedrukreiniger. Er kan dan water in de verschillende lagers van uw fiets komen. Laat uw fiets goed drogen.

Als uw fiets geen gesloten kettingkast heeft, maak dan ook de ketting goed schoon en vergeet na de schoonmaak niet om hem te smeren. Ook eventuele kabels naar de remmen of van de versnelling kunt u smeren. Eerst schoonmaken met een ontvetter zoals bijvoorbeeld WD40 of petroleum en daarna insmeren met een siliconen- of teflonspray of met een dunne olie. Verwijder na elke smeerbeurt wel het overtollige smeermiddel.

Logischerwijs is schoonhouden en smeren tijdens de wintermaanden nog belangrijker. Zout en pekel tasten uw fiets aan waardoor deze sneller kan gaan roesten. Regelmatig afspoelen en daarna goed laten drogen verlengt de gebruiksduur van uw rijwiel.

Heeft u nu echt geen zin om uw handen vies te maken, kom dan wat vaker bij uw fietsenmaker binnen. Hij voert ook deze kleine onderhoudsbeurten graag voor u uit. Daarbij controleert hij ook direct de ketting, wat voor een stadsfiets minimaal elke 2000 kilometer zou moeten plaatsvinden.

Gratis servicebeurt

Bij een nieuwe fiets geven wij na 3 tot 6 maanden altijd een gratis servicebeurt. Deze kan uitgevoerd worden terwijl u wacht. Tijdens het wachten kan u in onze koffiehoek een lekker vers bakje koffie drinken. Nog zo'n service punt van dé fietsenmaker van Valkenswaard en omstreken.

Tevens hebben wij voor iedereen de mogelijkheid om gratis banden op te pompen. Daarvoor hangt er buiten een luchthaspel waarmee u uw banden snel weer op spanning kunt brengen. Een hogere bandenspanning verlaagt de rolweerstand en verkleint de kans op een lekke band.

 

Sleutelservice;

Abus Sleutelservice
Keyservice AXA Stenman
Fietssleutels

Fietsverzekering;

Enra

Fietsdragers;

Thule

 

 

Fiets kopen?

Ons aanbod van fietsen bestaat uit nieuwe fietsen en occasions. Nieuwe fietsen zijn er in vele merken en diverse prijsklasse.
Onze 2e hands fietsen zijn goed onderhouden fietsen die nog jaren mee kunnen. Kom regelmatig terug voor het aanbod.

Bekijk het aanbod

Onderhoud

Vaak komt een fiets pas bij de fietsenmaker als er stukken zijn. Maar weet u dat een fiets die wordt onderhouden minder snel stuk zal gaan en beter zal fietsen? Door regelmatig een onderhoudsbeurt uit te laten voeren aan uw fiets blijft hij optimaal presteren en kunt u voluit genieten van uw rijwiel.

Fiets onderhoud

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws! Hier verschijnen regelmatig leuke weetjes over fietsen.

In de krant;
19 april 2023

Aanbiedingen


Koningsdag zijn wij gesloten!
18 april 2023

Donderdag 27 april zijn wij gesloten!


Onze merken

SQLogo_SnakeButton_CMYK_Small_.jpg bohlt.jpg loekie-fietsen.jpg sparta_logo.jpg alpina-logo.jpg cortina_logo.jpg FLYER_Logo_Online.jpg merida-bikes-logo.jpg giant_bikes_logo.jpg thule.jpg